Fluebinding – Sophia

Baggrundsfoto viser Lindenborg Å ved slottet.

Eget mønster – opkaldt efter Sophia Amalie Lindenov (Afdød Lensgrevinde på Lindenborg Slot, uægte datter af Chr. IV)

Krog: Fx Partridge dobbelt Low- waterkrog størrelse 6

Tråd: Sort UNI 6/0

Hale: Fibre fra blå fjer fra påfuglens kropskind

Krop: Påfuglherl, snoet rundt om bindetråden mod urets retning og tørnet i endnu våd lakeret underkrop

Rib: Large oval UNI guldtinsel – 5 til 6 tørn

Fronthackle: Sort hejrehackle (eller erstatning) bindes fyldigt. Bagefter et lille bundt blå fibre fra påfuglens kropskind bundet ”falsk”

Vinge: Silvertippet egernhalehår indfarvet blå. Øverst et par strå blå flash. Man kan godt binde et lille bundt blå Angel Hair i bunden af vingen, hvis der ønskes en ekstra synlig flue, men i klart vand er dette ikke nødvendigt

Sider: Jungle cock (kan udelades)

Hoved: Sort

Fluen er meget synlig med de blå hårender og ved mange vandløb er fluer med blå farver et godt valg, specielt i de lyse nætter. Lindenborg Å er ingen undtagelse. Brug derfor eventuelt denne flue tidligt på sommeren. Rørfluer bruges, hvis vandstanden er høj, eller hvis der er brug for ekstra størrelse på fluen for at lokke fisken til hug. En stor rørflue er en voldsom provokation overfor enhver ørred. Det kan udløse det længe ventede hug fra en blank skønhed.

Sophia Amalie Lindenov lagde navn til Lindenborg Slot og af denne grund medvirkende til åens nuværende navn, men ej åens skønhed, for den har åen altid haft! Mønsteret er fra 2001. Rørflueudgaven bindes ofte på et 1½” plasticrør fra en vatpind. I begge ender af røret brændes en lille krave ved forsigtigt at dreje røret over en flamme. Desuden skubbes det lille stykke klare silikoneslange op over røret i lidt våd sekundlim før fluen bindes. Fluens tág (på rørflueudgaven) af blå floss silke dækker efterfølgende det stykke af silikoneslangen der er oppe på røret. Knæk & Bræk!